ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ

 

Κάθε επιχείρηση για να ξεχωρίζει από κάποια άλλη, εκτός του διαφορετικού ονόματος, έχει και ένα μοναδικό τρόπο γραφής της επωνυμίας της ή και κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο που αντιπροσωπεύει την επιχείρηση, το λογότυπο
Αν το λογότυπο μίας επιχείρησης είναι προσεκτικά επιλεγμένο, σχεδιασμένο με έμπνευση και πρωτοτυπία, τότε μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεστε στην επιχείρηση που αντιπροσωπεύει.

Το λογότυπο πρέπει να είναι:

Α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ. Το λογότυπο πρέπει άμεσα να κάνει μια μικρή παρουσίαση του αντικειμένου απασχόλησης της εταιρίας και να λειτουργεί σε οποιοδήποτε μέγεθος και αν χρησιμοποιείται.

Β. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ. Αφού θα ακολουθεί την πορεία της επιχείρησής σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το λογότυπο δεν πρέπει να μεταβάλλεται και με την πάροδο του χρόνου να γίνει συνυφασμένο με την εταιρία σας. 
Γ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟ και να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Το λογότυπο πρέπει να καλύπτει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Να απεικονίζει την εταιρία σας και εύκολα να γίνει σήμα κατατεθέν 

Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να έχουν μία ενιαία εικόνα. Είναι τα στοιχεία με τα οποία γίνεται η καθημερινή επικοινωνία είτε με συνεργάτες, είτε με πιθανούς πελάτες. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρετε να μεταδώσετε στους πελάτες σας την εικόνα που εσείς θέλετε να βλέπουν για εσάς, προκειμένου να επιτύχετε και τους τελικούς σας στόχους.

pexels-fauxels-3184612